08-662 21 47 info@djrs.se

Hästar och Ponnyer

I dag har Djurgårdens Ridskola ungefär 30 hästar, varav 14 är ponnyer. Kvalitet både på hästar och undervisning är hög.
Här presenterar vi några av våra ridskolehästar och ponnyer.

DJRS Bobby C ponny

Bobby

C-ponny

Bobby är en otroligt söt och populär ponny som är fin att rida i både dressyr och hoppning. Han är oftast positiv till arbete och gör sitt bästa. Bobby kan vara lite svår att hantera i spiltan, det brukar dock gå bra att ha honom på gången.

Djurgårdens Ridskola Fred B Ponny

Fred

B-ponny

Fred är en brun dansk ridponny. Utbildad LB dressyr och hoppning. Omtyckt av alla. Kan ibland vara lite nervös i spiltan men har med tiden blivit lugnare.

Djurgårdens Ridskola Jackie D Ponny

Jackie

D-ponny

En ny ponny från Irland som kom till ridskolan för ca 1,5 år sedan. Skimmel. Utbildas av Victoria under tiden han går på lektion. Snäll i all hantering.

Djurgårdens Ridskola James D Ponny

James

D-ponny

James är en jättesnäll ponny som alltid ställer upp och gör sitt bästa i ridningen, han är favorit hos många barn. James funkar bra i hoppningen även om ryttaren inte är så säker, och är en klippa på uteritter. James står i box och kan vara svår att fånga när man ska göra i ordning inför ridning, men han är väldigt snäll att sköta och gillar att gosa på gången.

Djurgårdens Ridskola Killmore D Ponny

Kilmore

D-ponny

Kilmore är en skimmel och kommer från Irland. Lite nervig och var från början väldigt bakskygg. Detta har med tiden försvunnit och han är i dag omtyckt av både nybörjare och rutinerade barn och ungdomar. Utbildad i LC hoppning och LB dressyr.

Djurgårdens Ridskola Loki C Ponny

Loki

C-ponny

Loki är en skimmel som kommer från Irland. Hoppar mycket bra. Snäll och säker med alla. Utbildad i LB hoppning och LC dressyr.

Djurgårdens Ridskola Mascot D Ponny

Mascot

D-ponny

Mascot är en fuxponny som kommer från Skåne. Han har tidigare använts som handikappshäst. Lite sävlig men alltid snäll. Mer och mer omtyckt ju mer alla lär känna honom. Utbildad i LD hoppning och dressyr.

Djurgårdens Ridskola My Lady D Ponny

My Lady

D-ponny

My Lady ”Lilla My” är en väldigt söt ponny som fortfarande är under utbildning. Hon går med på barnlektioner och är väldigt snäll och stabil. I stallet är Lilla My nyfiken och social men lite klumpig, var rädd om tårna!

Djurgårdens Ridskola Nickos C Ponny

Nickos

 C-ponny

Nickos är en brun svensk ridponny. Mycket bra när barnen ska lära sig att rida då han är väldigt tålmodig, snäll och alltid gör sitt bästa för att förstå vad ryttaren menar. Snäll i allt. Utbildad i LA hoppning och LB dressyr.

Djurgårdens Ridskola Bild Kommer

Purdy

C-ponny

Purdy är en mörkbrun holländsk ridponny som har tävlat upp till LB hoppning och LA dressyr. Mycket kelig och väluppfostrad. Lite busig när hon rida ut men väldigt omtyckt.

Djurgårdens Ridskola Read C Ponny

Read

C-ponny

Read är en estländsk ridponny. Hon kom till ridskolan strax före sommarbetet 2016. Hon är en väldigt snäll ponny som fungerar på många typer av lektioner, men behöver en del drivning och stöd från ryttaren för att gå som bäst. Read tycker mycket om att hoppa, då får hon lite extra bjudning!

Djurgårdens Ridskola Walther D Ponny

Walther

D-ponny

Walther är en sockersöt ponny som är superfin att rida i både hoppning och dressyr, han har väldigt mycket kapacitet! Han är ett populärt val på tävling och har tagit mängder med rosetter sedan han kom till ridskolan hösten 2011. Walther är jättesnäll att sköta men ibland retas han och vill inte lyfta på hovarna.

Djurgårdens Ridskola Avatar Lusitano

Avatar

Lusitano

Avatar är en portugisisk häst, inte så stor men väldigt populär och behaglig häst en så kallad Lusitano.

Djurgårdens Ridskola Biggy American Curly

Biggie

American Curly

Biggie, eller Angelos Big Mountain som han egentligen heter, är världens snällaste och är otroligt populär bland de mindre barnen. Han är jättesnäll att sköta om och charmar alla med sin krulliga päls. Biggie är även fin att rida för de lite mer rutinerade och har tagit många rosetter i framför allt dressyr. Han går främst på ponnylektionerna trots att han är storhäst på grund av sin stabila personlighet.

Djurgårdens Ridskola Ben Irlänsk Varmblod

Ben

Irländsk varmblod

Ben är en irländsk häst. Han är lite större och påminner om äldre tiders hunters från Irland. Ben är en genomsnäll individ med lite nerv.

Djurgårdens Ridskola Caesar Svensk Varmblod

Caesar

Svensk varmblod

Caesar är en svensk häst av mycket god hopp-härstamning. Väl grundutbildad, tävlat i hoppning 120 cm. Pigg och positiv.

Djurgårdens Ridskola Carolus Tysk Varmblod

Carolus

Tysk varmblod

Carolus är en snäll kille som fortfarande är ganska ung. Han är väldigt snäll att rida och gör alltid sitt bästa. Han har stor kapacitet för hoppningen. Carolus är väldigt trevlig att ta hand om i spiltan och vill gärna ha uppmärksamhet.

Djurgårdens Ridskola Connor Fullblod

Connor

Fullblod

Connor är ett mycket fint litet fullblod. Han har fått ordentligt med tid på sig att komma in i verksamheten, vilket verkligen har gett resultat. Har gått löp och steeplechase.

Djurgårdens Ridskola Diaspro Dansk Varmblod

Diaspro

Dansk varmblod

En väldigt trevlig herre som kom till ridskolan hösten 2015 och gick direkt in i verksamheten. Diaspro är en välriden häst med fina gångarter, som främst har gått dressyr. Diaspro är även snäll att pyssla med, men kan vara lite rädd om huvudet.

Djurgårdens Ridskola Espania Polsk Varmblod

Espania

Polsk varmblod

Espania är en skönhet och drottning av hög ridbarhet som utbildats mycket väl. Hon har tävlat hoppning upp till 140 cm och kommer från Polen.

Djurgårdens Ridskola Etna Svensk Varmblod

Etna

Svensk varmblod

Etna är en vacker svettfux med en hel del motor och ett nöje för den ryttare som får privilegiet att rida henne .

Djurgårdens Ridskola Helmer Fux

Helmer

Fux

Helmer är en jättesnäll allroundhäst som funkar för de flesta typer av ryttare. Han behöver en del framåtdrivning för att gå som bäst i både dressyr och hoppning. I boxen är han en riktig kelgris, han älskar att bli kliad och vill gärna mysa lite extra före ridlektionen!

Djurgårdens Ridskola Bild Kommer

Hire

Fux

Ridskolan har köpt in en ny häst till verksamheten. Hire är en fux på 13 år, 168 cm. Hon har hoppat 140 cm, är utbildad i LA dressyr. Hon ska under våren slussas in i verksamheten. Rids tillsvidare av Smilla och Blanca. Vi tänker att hon börjar gå med på lektioner några dagar i veckan från och med februari. Trevlig och lättriden. Mycket snäll i hanteringen.

 

Djurgårdens Ridskola Lordee Svensk Halvblod & Camaro

Lordee

Svensk halvblod & Camaro

Lordee är en jättetrevlig häst som tidigare har tävlat i hoppning. Kom till ridskolan 2015 och funkade direkt i verksamheten. Väldigt snäll och tacksam häst att rida, tålmodig och rättar alltid till det för den mindre rutinerade ryttaren. Lordee kan se sur ut inne i boxen, men det går bra att ta ut honom på gången och sköta.

 

Djurgårdens-Ridskola Lucky Star Dansk Varmblod

Lucky Star

Danskt varmblod

Lucky Star är en mycket välproportionerad häst välutbildad i så väl dressyr som i hoppning.

Djurgårdens Ridskola Morris Belgisk Varmblod

Morris

Belgisk varmblod

Morris är en jättesnäll allroundhäst som funkar för de flesta typer av ryttare. Han behöver en del framåtdrivning för att gå som bäst i både dressyr och hoppning.

Djurgårdens Ridskola Sea Commander Fullblod

Sea Commander

Fullblod

Sea Commander är ett brunt engelskt fullblod. Han har tävlat i löp fram till förra året. Utbildas nu i dressyr och hoppning. Talangfull hopphäst, litet nervig men snäll, 8 år.

 

Djurgårdens Ridskola Sola Frieserhäst

Sola

Frieserhäst

Sola är ett fantastisk snällt friesersto med mycket framåtanda. Född 2010, pappa heter Lexus. Sola är uppvuxen i Skåne och inriden körhäst. Sola har arbetat med NH och körts mestadels bettlöst innan hon kom till ridskolan.

Hon har tränat trickträning och är väldigt nyfiken av sig. Sola har stark vilja att göra rätt för sig, bara man lär känna varandra.

Djurgårdens Ridskola Stella Dansk Varmblod & Kallblod

Stella

Danskt varmblod & kallblod

Stella är väldigt snäll. Humöret kan dock variera litet från dag till dag. Utbildad i LA dressyr, LD hoppning. Skäck. 168 cm.

Djurgårdens Ridskola Wilhelm Svenskt Varmblod

Wilhelm

Svenskt varmblod

Wilhem bodde, när vi köpte honom, nära Västerås där han arbetade som terapihäst. Har alltid varit en klippa. Stor och snäll. Omtyckt av alla. Ca 175 cm hög. Utbildad i LC hoppning och LA dressyr.